Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruas nuk i lejohet të del pa lejen e burrit të saj të keq

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14273
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Burri nuk i plotëson të drejtat e familjes së tij, dhe ai më ndalon mua që të vizitojë familjen time, të flas në telefon dhe të dalë në dyqan për të blerë gjëra për shtëpi. Cili është gjykimi që të dalë nga shtëpia pa lejen e tij për të ndihmuar veten dhe fëmijët e mi?

Përgjigje: Nuk lejohet që të del pa lejen e tij. Nëse ai nuk i plotëson të drejtat e saj apo të fëmijëve, ajo duhet ta dërgojë çështjen në gjykatë në mënyrë që ata të munden ta studiojnë rastin e saj.

Shpërndaje: