Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hadithi “Ai që nuk kujdeset për çështjen e muslimanëve nuk i përket atyre”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (42) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2011%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Është transmetuar se:

”Ai që nuk kujdeset për çështjen e muslimanëve nuk i përket atyre.”

A do të thotë kjo se duhet përcjellur lajmet në media dhe duhet patur dije për gjendjen e tyre, ose kjo ka një kuptim tjetër?”

Përgjigje: ”Së pari, ky hadith nuk është autentik. Dijetarët kanë folur në lidhje me të.

Së dyti, kjo nuk është mënyra për tu kujdesur për muslimanët. Për t’u kujdesur për muslimanët do të thotë të zgjedhësh problemet. Problemet duhet zgjedhur. Nuk mjafton për t’i ditur ato. Ai që mund të zgjidh problemet kujdeset për çështjet e muslimanëve.”

Shpërndaje: