Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hadithi “O Allah! Të lutem të më mbrosh nga një dije…”

Imam Abdul-Adhim bin Abdil-Kaui el-Mundhiri (v. 656)

Burimi: Et-Targhib uet-Tarhib (123)

Komentet: Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (d. 1420)

Burimi: Sahih-ut-Targhib uet-Tarhib (1/161)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

123 – Zejd bin Arkam (radijAllahu anhu) tregoi se i dërguari i Allahut ﷺ  ka thënë:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لَا يَنْفَعُ وَمِنْ قَلْبٍ لَا يَخْشَعُ 

“O Allah! Të lutem të më mbrosh nga një dije që nuk bën dobi, kundër një zemre që nuk përulet, kundër një shpirti që nuk ngopet dhe kundër një lutjeje që nuk pranohet.”1

Transmetohet nga Muslimi, Tirmidhi dhe Nesai.


1 Autentik.

Shpërndaje: