“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hafizi apo ai që është më i ditur në fikh?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (2/367)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

524 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) për dy burra, njëri prej të cilëve është hafiz (e di përmendësh tërë Kuranin) ndërsa tjetri është më i ditur në fikh; kush duhet ta udhëheqë namazin?

Ai u përgjigj: Ai që është hafiz (që e di përmendësh tërë Kuranin) duhet t’i udhëheqë ata.

Shpërndaje: