Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

“Hallkun lërjani Zotit”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (66), min: 1.00.18

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/16524

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur qortojmë ndonjë të keqe, disa reagojnë me shprehjen: “Hallkun lërjani Zotit”. A është thënie e saktë?

Përgjigje: Jo. Nuk lejohet të flitet kështu. E keqja duhet të qortohet dhe t’u qartësohet njerëzve. Nuk duhet të thuhet “Hallkun lërjani Zotit”. A të lejohen ata që të bëjnë atë që duan në mënyrë, lëri le t’i gjykojë Allahu? Jo, ti je i urdhëruar që të urdhërosh në të mirën, të ndalosh të keqen, dhe të thërrasësh tek Allahu.

Shpërndaje: