Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hanefitë i përkasin Ehl-us-Sunnetit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh ed-Durr en-Nadhid (16)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ad_dur_11_05_1433.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë thua në lidhje me atë që thotë se Murxhiah Fukahat janë bidatçi, dhe se është devijim që të thuhet se ata i përkasin Ehl-us-Sunnetit?

Përgjigje: Ai thotë kështu për shkak se ai nuk ka dije në lidhje me bidatçitë dhe devijimet. Ai është i mjerë. A do të thotë ai se Hanafitë janë bidatçi? A do të thonë se ata nuk janë Ehl-us-Sunneh? Kush është ai që i nxerr Hanefitë nga Ehl-us-Sunneti? Kjo është fjalë e një të padituri.

Shpërndaje: