Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hauarixhët fshihen pas sulmit shpërthyes në xhaminë në Asir

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (36)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasah%20-%2024-10-1436.mp3

Data e fetvas: 24/10- 1436 ose 9/8-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë i këshilloni nxënësit dhe mësuesit në lidhje me sulmin shpërthyes në xhaminë e SEF:it1 në Asir2?”

Përgjigje: ”Ata duhet ti paralajmërojnë njerëzit ndaj veprimeve të tilla. Ata duhet ti´a sqarojnë atyre se këto veprime janë mënyrë e Hauarixhëve, dhe se ato e kundërshtojnë rrugën e Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit, dhe se ato janë rebelim kundër pushtetarëve. Ata duhet ti´a qartësojnë se veprimet e tilla sjellin vrasje të padrejta dhe shumë mëkate të tjera.”

_______________________________________________________

1 Shih https://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Emergency_Force

2 Shih http://www.arabnews.com/saudi-arabia/news/788211

Shpërndaje: