Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Haudi të cilin e kemi obligim që ta besojmë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani (12)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–16041434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A ka çdo profet një pellg/Haud?”

Përgjigje: ”Allahu e di më së miri. Është transmetuar, por Allahu e di më së miri. Ne jemi të detyruar të besojmë në Haudin e profetit tonë (salAllahu alejhi ue selem). Prandaj, nuk është përmendur në librat besimi në Haudet e profetëve. Ajo që përmendet është besimi në pellgun e Muhamedit (salAllahu alejhi ue selem).”

Shpërndaje: