Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Haxhi nafile apo sadakaja?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Lika el-Bab el-Maftuh (2 B)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është më mirë për të bërë haxhin nafile apo të dhurojmë shumën korresponduese të parave në bamirësi

Përgjigje: A do ta bëjë ai haxhin vetë?

Pyetje: Në vend të dhurimit të parave për bamirësi ai e bën haxhin me atë shumë. Një shembull i kësaj është që ai të bënë haxhin për 5000 ose 3000 rijal, dhe në vend të kësaj zgjedh të dhurojë atë shumë në bamirësi.

Përgjigje: Bërja e haxhit është më e mirë se bamirësia përveç nëse muslimanët janë në situatë të vështirë. Në këtë rast bamirësia është më e mirë se haxhi nafile.

Shpërndaje: