“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Haxhi pa namaz – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Nur ala-Darb

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/15301

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam 45 vjeçar. Për dhjetë vite unë nuk e kam falur namazin dhe nuk e kam agjëruar Ramazanin. Vitin e kaluar kam bërë haxhin tim të detyrueshëm. A mi shlyen haxhi mëkatet për namazet të cilat nuk i kam falur?

Përgjigje: Haxhi yt është i pavlefshëm. Ai i cili nuk falet nuk ka haxh të vlefshëm. Ai që me qëllim e braktis namazin, ai del nga feja. Por pasi që je penduar tek Allahu dhe ke filluar të kujdesesh për namazin, duhet ta përsëritësh haxhin e detyrueshëm. Sa për namazet e shumta që i ke humbur, kështu që vlen që të pendohesh dhe të jesh i kujdesshëm për namazin në vijim.

Shpërndaje: