“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hedhja e guralecëve para drekës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Fataua alal-Haua 1435-12-21

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/f-21-12-1435-01_01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Gjatë ditëve të teshrikut nuk është e lejuar për të hedhur guralecët para se dielli të ketë lënë zenitin, d.m.th para se të hyjë dreka. Nëse i hedhë para kësaj kohe, veprimi është i pavlefshëm. Ti prandaj je i detyruar të bësh kefara të therësh një dele dhe ti’a shpërndash mishin të varfërve në Mekë.

Shpërndaje: