“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hedhja e gurëve në ditët e teshrikut duhet të bëhet pas drekës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighassat%20-11-01-1439h.mp3

Sherh Ighathat-il-Lahfan (72), min: 1:02:23

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për haxhiun që të hedh gurët në ditën e fundit të teshrikut, para se dielli të arrijë zenitin, e kjo të jetë përjashtim i veçantë për atë ditë?

Përgjigje: Disa dijetarë thonë kështu. Nga ana tjetër, argumenti thotë se hedhja e gurëve duhet të bëhet pasi dielli të ketë braktisur zenitin. Pastaj ai largohet nga aty. Kështu thotë udhëzimi profetik.

Shpërndaje: