Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Heqja e qimeve nga sqetullat dhe nga gjenitalet

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Fatauah el-Mar’ah

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të hequr qimet nga sqetullat dhe nga gjenitalet?

Përgjigje: Heqja e qimeve nga sqetullat dhe nga gjenitalet është prej Sunnetit. Dhe është më mirë shkulja e qimeve nga sqetullat, dhe rruajtje e qimeve nga gjenitalet. Dhe s’ka të keqe nëse ato hiqen në ndonjë mënyrë tjetër.

 

Shpërndaje: