Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Historia e djaloshit nuk është argument për sulmet vetëvrasëse

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/node/13191

Data e fevasë: 1/2-1432 ose 1/1-2011

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ka nga ata që lejojnë vrasjen e njerëzve të pafajshëm, sulmet vetëvrasëse etj., duke argumentuar me tregimin e djaloshit. Ata thonë se nëse myslimanët nuk mund ta dëbojnë armikun nga vendet e tyre, është e lejueshme bërja e këtyre veprimeve. Çfarë na thoni për këtë?

Përgjigje: Kjo dëshmi është keqkuptuar. Djaloshi nuk e mbyti veten e tij. Tirani ishte ai që e mbyti atë. Ai nuk e mbyti veten e tij. Ai bëri durim duke u mbytur për thirrjen në islam. Ai bëri durim duke u mbytur për thirrjen në islam. Për më tepër, ai nuk e mbyti veten e tij e që ata të mund të argumentohen me këtë.

Shpërndaje: