Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hixhabi është adhurim e jo traditë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shahri (19)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Në pyetjen ceket se Hixhabi është traditë dhe zakon. Kjo është e gabuar. Hixhabi është një adhurim dhe fe dhe një mënyrë për tu afruar tek Allahu. Kjo është një urdhër dhe nuk është çështje tradicionale, por një urdhër nga Allahu dhe i Dërguarit iTij (sal Allahu alejhi ue selem). Prandaj, kjo vepër të afron afër Allahut (Azze uexhel). Nëse ne do të themi se shamia është vetëm një traditë, kjo do të thotë se gruaja mundë të heq hixhabin e saj, nëse ajo vjen në një vend në të cilin nu është traditë veshja e hixhabit.

Prandaj unë ju them burrave dhe grave se Hixhabi është Sheriat pasiqë edhe Allahu edhe i Dërguari i tij (sal Allahu alejhi ue selem) e kanë urdhëruar.

Hixhabi është karakter dhe drojë dhe droja është prej besimit.

Shpërndaje: