“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hodhi asfalt në shtyllën e Akabesë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (57), min: 55:42 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasta-08-01-1438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është gjykimi për të gurëzuar shtyllën e akabesë me copa asfalti në vend të guralecëve? A është veprimi i tij i saktë?

Përgjigje: Kjo nuk është e vlefshme. Ai konsiderohet të mos ketë gurëzuar ende. Gurëzimi duhet të bëhet me guralecë. Nuk lejohet të hedhësh hekur, dru, qelq apo diçka tjetër. Duhet të jenë guralecë. Kështu ai konsiderohet të mos ketë gurëzuar. Ai duhet të japë lëmoshë për këtë dhe të mos bëjë të njëjtën gjë.

Shpërndaje: