“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hutbeja e Bajramit ka dy pjesë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (14), min: 57:00

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdah-03-11-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të qortohet imami që nuk e ndanë në dy pjesë hutben e Bajramit, dhe a është ai mëkatarë?

Përgjigje: Po, ai duhet të qortohet, pasi kjo është në kundërshtim me Sunnetin. Sapo disa të rinj, individë që mendojnë se dinë ose fillestari e mëson një mendim, e përhapin atë dhe i bezdisin njerëzit. Përmbaju praktikës së dijetarëve të vendit dhe mos i shqetëso njerëzit. Mos u shfaq si i ditur dhe se ke mësuar diçka ndryshe nga ata. Kjo është vetëm injorancë. Nuk lejohet të shqetësohen njerëzit ose të largohesh nga praktika e popullatës muslimane në vend.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram