Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hynë në namazin e së premtes gjatë teshehudit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (96), min: 1:19:07

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/igahthat-12021440h.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë iu bashkohem namazit të së premtes kur imami është ulur në Teshehud. A konsiderohet se e kam zënë namazin e së premtes?

Përgjigje: Jo. Namazi i së premtes nuk arrihet pa një rekat të plotë. Ti megjithatë duhet t’i bashkangjitesh imamit për ta pasuar atë dhe për të marrë shpërblim. Pastaj e plotëson namazin duke e falur drekën dhe jo namazin e së premtes.

Shpërndaje: