“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hyrja në ihram para arritjes së mikatit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Likaati ma esh-shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar (2/140)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të hyrë në ihram para arritjes së mikatit?

Përgjigje: Kjo është e urryer sepse i dërguari ﷺ ka caktuar këto vende. Kur një person hyn në ihram para se ai të arrijë mikatin kjo është një mënyrë e tejkalimit të kufijvë të Allahut, kështu që është e përshtatshëm të përmbajturit e asaj që sheriati ka caktuar.

Shpërndaje: