Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hyrja në xhami me revista të cilat përmbajnë foto

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 9348

Kryetar: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz 

Nënkryetar: Abdurr-Rrazak Afifi  
Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan 
 

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për mbajtjen e gazetave dhe revistave që përmbajnë foto? Cili është gjykimi për t’i marrur ato në xhami për t’i lexuar ato?

Përgjigje: Është e lejueshme mbajtja e tyre nëse imazhet që ato përmabjnë hiqen. Do të ishte më mirë për ty që të lexosh Kuranin në xhami dhe të jesh një model në dëlirësi për njerëzit. Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje: