“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

I autorizuari paguajti zekatul-fitrin pas namazit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/%205840

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person e atorizoi dikë që të paguaj zekatul-fitrin për të por i autorizuari e paguajti atë pas namazit të bajramit. A është ai i detyruar me diçka?

Përgjigje: Nëse zekat-ul-fitri paguhet pas namazit të bajramit ai numërohet vetëm një sadaka. Nuk është zekatul-fitr. Është vetëm një sadaka. Koha e tij skadon kur imami del në vendin e faljes së namazit të bajramit.

Shpërndaje: