Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I caktuari për pranimin e zekatul-fitrit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (18/268-269)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet personit të varfër që të caktojë dikë që të marrë zekatul-fitrin nga personi i cili dëshiron t’ia japë atë atij kur të vijë koha?

Përgjigje: Kjo lejohet. I lejohet atij që do të paguajë zekatul-fitrin, t’i kërkojë të varfrit që të caktojë dikë i cili e pranon zekatul-fitrin në vend të tij kur të vijë koha (e dhënies së zekatul-fitrit). Kur të vjen koha për ta dhënë zekatul-fitrin, një ditë ose dy para bajramit, ia jep atë personit të cilin e caktuar i varfëri.

Shpërndaje: