Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I ditur por i pabesueshëm

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Ahadith es-Sahihah (6/2/1273)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Nëse e kupton këtë ti lexues, do të të sqarohet qartë kotësia e mendimit të El-Keutheriut

 kur ai thotë se ky hadith është më e dobët se dy hadithet që iu referuam. Si mund të jetë e mundur që ti tani po e di se pikërisht ky hadith transmetohet nëpërmjet disa rrugëve dhe vërtetohet nga disa rrugë të transmetimit? Se ai flet në këtë mënyrë, dëshmon se ky njeri pavarësisht nga dija që ka, është i mosbesueshëm në fjalët e tij. Sepse ai ndjek epshin e tij që e shtynë atë të thotë atë që nuk di ose nuk devijon nga ajo që ai e di deri sa e vë më të pasakatën në të saktë ose anasjelltas.

Shpërndaje: