Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I doli medhij pasi kishe paralojë me gruan e tij

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 55: Një burrë i cili ishte agjërueshëm bëri paralojë seksuale me gruan e tij gjatë ditës në Ramazan dhe pastaj atij i doli medhij (lëngu që del gjatë epshit). A është agjërimi i tij i saktë? Ai nuk kishte marrëdhënie me të.

Përgjigje: Medhij nuk e prish agjërimin. Ndërsa ejakulimi e prish agjërimin. Nëse burri apo gruaja ejakulon detyrohen që ta kompensojnë atë ditë. Medhiu u ndodh edhe burrave edhe grave, prandaj ne nuk mund të themi që ata ta kompensojnë atë ditë.

Shpërndaje: