Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I lavdëron kufarët dhe e nënvlerëson autoritetin mysliman

Imam Sidik Hasan Khan el-Kanuxhi

Burimi: el-Ibrah, fq. 245

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Lidhur me atë që lavdëron të krishterët dhe thotë se ata janë të drejtë, ose se ata e duan drejtësinë, dhe i lavdëronë ata shumë publikisht dhe e nënvlerëson autoritetin mysliman, dhe thotë se jobesimtarët janë të drejtë dhe të paanshëm, atëherë ai është një mëkatarë i madhë. Ai është i detyruar të pendohet për mëkatin e tij, nëse i lavdëron ata duke mos pasur parasysh mosbesimin e tyre.

Dhe në qoftë se ai i lavdëron ata për mosbesimin e tyre, atëherë ai është kafir. Sepse ai ka lavdëruar mosbesimin, për të cilin të gjitha librat janë të bashkuar në qortimin e tij.

Shpërndaje: