“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

I prishet abdesi gjatë rrotullimit të pestë rreth qabes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (91), 1:12:55 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-22-7-1439.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: Abdesi iu prish gjatë rrethit të pestë të tavafit rreth qabes. A duhet të marr abdes përsëri dhe të fillojnë tavafin që nga fillimi?

Përgjigje: Po, sepse tavafi i tij është anuluar. Rrotullimet e tij të mëparshme janë anuluar me prishjen e abdesit. Ai duhet të marr abdes dhe të bëjë tavaf që nga fillimi.

Shpërndaje: