Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I varfëri e shet zekatul-fitrin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighsah-18-10-1434_0.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet t’ia jap zekatul-fitrin ndonjë të varfri në qoftë se unë e di se ai do ta shet atë menjëherë?

Përgjigje: Kjo nuk ka të bëjë me ty. Pasi që ai është i varfër, të lejohet t’ia japësh atij. Ai le të bëjë çfarë të dëshirojë me to. Atij ndoshta i nevojiten të hollat prandaj kjo nuk është asgjë problematike. Kur ai i merr ato, ai i zotëron ato. Atij i lejohet që t’i shpenzojë ato për nevojat që ai i ka.

Shpërndaje: