Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I vetëm në shikimin e hënës së re të Sheualit

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Fataua Rabigh (6), min: 6:18
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person është i vetëm kur e sheh hënën e re të Sheualit. A i lejohet ta ndërpresë agjërimin vetë?

Përgjigje: Ai duhet të fillojë agjërimin dhe ta përfundojë agjërimin së bashku me muslimanët dhe nuk vepron sipas shikimit të tij të hënës që nuk merret parasysh nga sheriati dhe nuk ka vlerë.

Shpërndaje: