Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I vjen cikli mujor pas dy muajve të periudhës së pritjes

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1159)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1596 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për një grua të divorcuar, e re në moshë dhe të cilës nuk i vjen cikli i saj mujor, e cila merr si pikënisje tre muajt e pritjes pas divorcit dhe kalojnë dy muaj para se t’i vjen cikli i saj për herë të parë në muajin e tretë (të pritjes). E pyeta babin tim nëse ajo tani duhet të fillojë periudhën e pritjes bazuar në tre cikle mujore. 

Ai u përgjigj: Po.

Shpërndaje: