Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Iblisi është babai i xhinëve

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Feuaidut Tefsir, fq. 315

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është Iblisi i pari dhe babai i xhinëve?”

Përgjigje: ”Ky është mendimi i njohur tek disa prej dijetarëve, se Iblisi është prijësi dhe babai i tyre, sikurse Ademi (salAllahu alejhi ue selem) është babai i njerëzimit. Këtë mendim e zgjodhi Ibnu Tejmijjeh, Ibnul-Kajimi dhe të tjerë.”

Shpërndaje: