Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ibnu Tejmije në lidhje me përjetësinë e univerist

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Burimi: Minhaxh-us-Sunneh en-Nebeuijjehh (1/147)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Kushdo që thotë se Allahu (te ala) çdo herë flet nëse dëshiron, dhe çdo herë vepron vepra më fuqinë e Tij nëse dëshiron, dhe po ashtu thotë se çdo gjë tjetër përveç Allahut është krijuar e cila nuk ka ekzistuar më parë dhe se nuk ka asnjë krijesë që ka ekzistuar për aq kohë sa Allahu, siç thonë filozofët, të cilët besojnë se universi ka ekzistuar për aq kohë sa Allahu.

Këtë nuk e thonë muslimanët (do të thotë se universi është i përjetshëm).

Shpërndaje: