Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Idhujtaria në Rububijeh shpie në idhujtari në Uluhijeh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: ”Çfarë do të thotë se idhujtaria në Rububijeh shpie në idhujtari në Uluhijeh?”

Përgjigje: ”Në qoftë se beson se një krijesë ka veprim në çështjet e gjithësisë, atëherë fillon që ai të adhurohet. Prandaj, idhujtaria në Uluhijeh ka ndodhur. Nëse ai e adhuron atë krijes, i lutet atij dhe ther kurban për të, ai bën idhujtari në Uluhijeh. Nëse ai beson se krijesa ka ndikim në çështjet e gjithësisë ai bën idhujtari në Rububijeh.”

Shpërndaje: