Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ik nga pasuesit e bidateve!

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A´lam-in-Nubala (6/367)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Muhammed bin Abdil-lah el-Ansari ka thënë:

“Shoku im im tregoi se një njeri erdhi tek Ibn Auni dhe i tha: “Unë shoh se ka njerëz që e mohojnë kaderin. A më lejohet ti dëgjojë ata?” Ai u përgjigj:

وَإِذَا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آيَاتِنَا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ وَإِمَّا يُنسِيَنَّكَ الشَّيْطَانُ فَلاَ تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرَى مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ

”Kur sheh ata se janë thelluar (me tallje) në çështjet Tona, largohu prej tyre derisa të kalojnë në bisedë tjetër. Nëse djalli të bën të harrosh, pasi të bie ndër mend, mos rri me popullin mizor.” 6:68

Shpërndaje: