Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ilaçi më i dobishëm ndaj magjisë

Imam Ismail Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)
Tefsir el-Kuran el-Adhim (1/197)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Ilaçi më i dobishëm kundër magjisë është ajo që Allahu ia ka shpallur të dërguarit të Tij ﷺ për të luftuar magjinë, përkatësisht suret “el-Felek” dhe “en-Nas”. Hadithi thotë:

“Ai që kërkon mbrojtje nuk mund të kërkojë mbrojtje me diçka sikurse me ato të dyja.”

E njëjta gjë vlen edhe për ajetin “el-Kursij”, sepse ai i largon shejtanët.

Shpërndaje: