Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ilahitë nuk duhet të dëgjohen

Alameh Abdul-Muhsin bin Hamad el-Abbad el-Bedr

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Njeriu duhet ta kalojë kohën e tij me atë që i bën dobi në këtë jetë dhe në jetën tjetër, siç është përmendja e Allahut, leximi i Kur´anit dhe leximi i librave të dobishme. Përveç këtyre, gjithashtu është mirë të dëgjohen edhe poezitë e dobishme që të nxisin për morale të pastra dhe sjellje të mira.

Ndërsa për sa i përket ilahive që dëgjohen në ditët e sotme, të cilat këndohen në kore apo në grupe, e më pas inçizohen dhe shiten, ato nuk duhet të dëgjohen, por duhet të injorohen.

 

Shpërndaje: