“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Imami zbret në ruku para se të përfundoj el-Fatihan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (22)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Imami zbriti në ruku para se të përfundoja leximin e el-Fatihas. A të vazhdojë leximin apo të zbresë në ruku me të?

Përgjigje: Nëse të ka mbetur një ajet apo pak, vazhdoje leximin e el-Fatihas. Dhe nëse leximi të vonon nga pasimi i imamit, zbrit në ruku me të edhe pse nuk e ke përfunduar leximin.


Shpërndaje: