Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Imazhet aktuale që ne shohim në tv dhe me anë të videokasetave

Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 5807

Anëtar: Abdullah bin Kuud

Anëtar: Abdullah ibn Ghudejjan

Nënkryetar: Abdurr-Rrezak Afifi

Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam lexuar mendimin e juaj për ndalimin e fotove dhe unë kam një pyetje në këtë drejtim. Juve keni dhënë fetva për ndalimin e imazheve, atëherë çfarë është gjykimi i imazheve aktuale që ne i shohim në tv dhe përmes videokasetave (filmat), të cilat mund të ruhen për një kohë të gjatë, duke qenë se ato janë imazhe të njerëzve të gjallë?

Përgjigje: Gjykimi i fotografive është i përgjithshëm dhe përfshin ato llojet që ti përmende.

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.

Shpërndaje: