Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Imazhi është koka

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (902)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Është një hadith që thotë se ”Imazhi është koka. Nëse hiqet koka nuk ka imazh.” A mjafton të shlyhet fytyra?”

Përgjigje: ”Jo vetëm fytyra, por e tërë koka. Kur ti thua se vetëm fytyra duhet të shlyhet, kjo do të thotë se pjesa tjetër e kokës mbetet. Ndërsa hadithi thotë:

”Imazhi është koka.”

Pra, në qoftë se koka hiqet dhe pjesa tjetër e trupit mbetet, ajo bëhet si një pemë. E gjithë koka duhet të hiqet.”

Shpërndaje: