Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ndikojnë injeksionet në agjërimin në Ramazan?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/215)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ndikojnë injeksionet në agjërimin në Ramazan?

Përgjigje: Ka dy lloje të injeksioneve:

1 -Injeksionet në formën e kompensimit të ushqimit (ushqyese). Ato e prishin agjërimin sepse ato kanë të njëjtin gjykim si ushqimi dhe pijet. Kur sheriati i jep një rasti specifik një vendim konkret, çështjet e ngjashme marrin të njëjtin gjykim.

2 – Injeksionet që nuk janë në formën e kompensimit të ushqimit (ushqyese). Ato nuk e prishin agjërimin. Ato nuk përfshihen nga ndonjë argument qoftë konkret apo nga analogjia. Ato nuk janë ushqim dhe pije dhe as nuk e kanë gjykimin e tyre. Në parim agjërimi është i saktë derisa të vërtetohet e kundërta nga sheriati.

Shpërndaje: