“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Infermierja i bashkon namazet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (58), min: 1.11.19

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/16539

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua punon si infermiere në një spital. Për shkak të punës ndodh që koha e namazit të kaloj. A i lejohet asaj që të bashkojë dy namaze?

Përgjigje: Jo. Ajo duhet të falet vendin e punës. Nëse ato janë një grup i grave duhet të bëjnë një vend falje ku ato falen. Ato duhet të falin namazet në kohë dhe jo t’i neglizhojnë ato dhe t’i shtyjnë ato deri sa të vijnë në shtëpi dhe të ngjashme.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram