“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Inxhizimi i marrëdhënieve seksuale mes bashkëshortëve

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr. 22659

Kryetar: Abdul-Aziz Al esh-Shejkh

Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan

Anëtar: Salih el-Feuzan

Anëtar: Bek Ebu Zejd

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi mbi videot që përmbajnë marrëdhënie seksuale ndërmjet bashkëshortëve? Vlen të theksohet se disa fetva janë lëshuar nga njerëz që e konsiderojnë veten si dijetarë në disa qytete fqinje, duke e lejuar këtë, me kusht që bashkëshortët të ruajnë këto kaseta private, që të mos lejojnë që ato të rrjedhin tek të tjerët. Kemi bashkangjitur një kopje të një prej fetvave të lëshuar në këtë drejtim. Cili është mendimi i anëtarëve të Komisionit të Fetvave? Allahu i ruajtë dhe i udhëzoftë ata për t’i shërbyer Islamit dhe muslimanëve.

Përgjigje: Inxhizimi i marrëdhënieve seksuale mes bashkëshortëve është një veprim jashtëzakonisht i ndaluar, për shkak të argumenteve të përgjithshme që ndalojnë video inxhizimet, si dhe për të keqen që rezulton nga një veprim i tillë, të cilin nuk e miraton as sheriati dhe as mendja e shëndoshë. Prandaj, ky veprim duhet të shmanget, sepse njerëzit duhet të mbrojnë nderin e tyre dhe të ruajnë pjesët e tyre private, sepse kjo është pjesë e besimit dhe fitras (prirja natyrore) dhe diçka që Allahu (te ala) e do. Allahu na dhëntë sukses. Selamet dhe salavatet qofshin mbi profetin tonë Muhammed, mbi familjen e tij dhe mbi sahabët.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram