Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Irxhaja nuk është besim i Selefëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (54), min: 1.04.27

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/16490

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kohët e fundit menndimet që thërrasin në irxha (mendimi se veprat nuk janë pjesë e besimit) kanë filluar të përhapen. Ajo pohojnë se personit i cilit i braktisë të gjitha vepat (e mira) ka besim të mangët. Ata thonë se ky është mendimi i dytë tek Selefët. Çfarë do të thoni për këtë?

Përgjigje: Ky është besim i kotë. Që kjo atribuohet me mendimin e Selefëve është gënjeshtër. Nuk lejohet për të përhapur irxhanë. Është e detyrueshme për t’ua mësuar njerëzve medhhebin e Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit, e jo medhhebin e Murxhiave.

Shpërndaje: