Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Isai i biri i Merjemes ishte musliman, e jo i krishterë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.ws/node/13057

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme të thuhet se Isai –عليه السلام- ishte i krishterë përgjatë Krishterimit të vërtetë?

Përgjigje: Jo, kjo nuk guxon të thuhet. Nuk mund të themi se Isai ishte i krishterë. Allahu ka thënë:

مَا كَانَ إِبْرَاهِيمُ يَهُودِيًّا وَلاَ نَصْرَانِيًّا وَلَكِن كَانَ حَنِيفًا مُّسْلِمًا

“Ibrahimi nuk ka qenë as jehudi, e as nasrani, por ai ishte larg besimeve të kota, ishte musliman dhe nuk ishte prej idhujtarëve.” 1

As Isai nuk ishte i krishterë. Ai ishte musliman i cili adhuronte vetëm Allahun, ashtu siç ka thënë Allahu në lidhje me Ibrahimin –عليه السلام-. Të gjithë profetët ishin muslimanë të cilët adhuronin vetëm Allahun.


1 Al-Imran 3:67

Shpërndaje: