Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Isbali është risi

Imam Ubejdullah bin Battah el-Ukbari (v. 387)

Burimi: esh-Sherh uel-Ibanah, fq. 85

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

461 – Është një risi që izari i burrit ose sirualet e tij të jenë nën nyejet e këmbëve.

462 – Profeti ﷺ ka thënë:

“Allahu nuk e shikon burrin i cili e ka izarin e tij nën nyejet e këmbëve nga mendjemadhësia.”1


1 Muslimi (106).

Shpërndaje: