Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ishte i etur dhe piu gjatë ditës në Ramazan

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Maxhmu Fataua Ibn Baz

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për një burrë i cili ishte duke agjëruar Ramazanin dhe ishte aq i etur sa që piu ujë?
 
Përgjigje: Ai duhet ta  kompensojë këtë ditë me një ditë agjërimi dhe nuk kërkohet prej tij që të bëjë shpagim. Kjo është më e sakta prej dy mendimeve që dijetarët kanë. Nëse ai e konsideroi se ky veprim është gjë e vogël, ai duhet të pendohet tek Allahu dhe ta kompensojë këtë ditë.
 
Shpagimi kërkohet vetëm në qoftë se një person ka marrëdhënie seksuale me gruan e tij gjatë ditës në Ramazan dhe agjërimi është i detyrueshëm për këtë person. Kjo gjë argumentohet nga hadithi që përmend këtë rast specifik.

Shpërndaje: