Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Islami dënon sulmet në Paris 1437/2015

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan

Burimi: http://germantownmasjid.com/%CA%BFallamah-%E1%B9%A3ali%E1%B8%A5-lu%E1%B8%A5aydan-condemnation-of-paris-attacks/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është qëndrimi i duhur ndaj akteve terroriste që kanë ndodhur në Francë (13/11-2015)?”

Përgjigje: ”Nuk ka dyshim se lajmet dhe publikimet që kemi dëgjuar për krimet monstruoze dhe të rënda, janë krim i rëndë që nuk mund t’i pranojë Islami ose çdo person i ndershëm që beson në Allahun Azze ue Xhel. Këto veprime janë sherr, mashtrim, tradhëti, terrorizëm dhe frikë. Kjo keqbërje e turpshme dhe serioze gjithashtu ndikonë edhe tek njerëzit që nuk kanë të bëjnë me politika të jashtme, duke përfshirë gratë, fëmijët, të paaftët dhe të aftët. Çdo besimtarë i mençur e dënon atë pa dyshim. Po ashtu është dënuar ashpër nga vendet islamike dhe në veçanti nga Arabia Saudite. Akti është një krim që duhet të dënohet nga çdo besimtar dhe i mençur.”

Shpërndaje: