Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Islami dhe humanizmi

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Burimi: Audiokaseta ”Ehkamu Kitali Ehlil Beg`ji

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Thotë: ”Shejkh i nderuar Allahu iu dhëntë sukses! Thirrja për në humanizëm dhe se ajo është prej islamit, a është kjo gjë e saktë dhe nëse nuk është e saktë, si i kundërpërgjigjemi asaj (thirrjes)?”

Përgjigje: ”Thirrja për në humanizëm dhe në nacionalizëm e kundërshtojnë thirrjen e islamit. Ajo është e njëjtë sikur racizmi. Njëjtë sikur racizmi.

(Të thërrasësh në) humanizëm dhe racizëm një grup, disa persona apo një fis, kjo është haram dhe nuk lejohet. Allahu na ka urdhëruar që të jemi mysliman dhe jo të jemi racista dhe të ngjashëm.”

Shpërndaje: