Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ithtarët e librit të cilët nuk e besojnë profetin Muhamed ﷺ

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (24)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathulmajid%207%20-%2011-%201435.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A mund të themi se sot ka njerëz nga ithtarët e librit, të cilët janë besimtarë, sikurse Negusi (rahimehullah)?

Përgjigje: Allahu e di më së miri. Unë nuk e di.

Por ai që nuk beson në të dërguarin Muhamed është kafir edhe pse ai beson në Allahun dhe pason të dërguarit e mëparshëm. Ai është kafir nëse ai nuk beson në të dërguarin Muhamed .

Shpërndaje: