Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I’tikafi jashtë dhjetë ditëve të fundit të Ramazanit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 3810

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme që njeriu të bëj i’tikaf në ndonjë kohë tjetër përveç dhjetë ditëve të fundit të Ramazanit?

Përgjigje: Po, është e lejueshme për të bërë i’tikaf në çdo kohë, por koha më e mirë është në dhjetë ditët e fundit të Ramazanit pasi me këtë pasohet i dërguari i Allahut ﷺ dhe shokët e tij (radijAllahu anhum). Është transmetuar në hadithe autentike se profeti ﷺ për disa vite radhazi bënte i’tikaf edhe gjatë muajit Sheual.

Shpërndaje: