Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Jam e re dhe dëshirojë ti ngjyrosi flokët

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 16916
Përgatiti: www.perlat-muslimane.com
 
Pyetje: ”Unë jam një grua e re e martuar dhe unë dua të zbukurojë flokët e mia për burrin tim dhe për mahremin tim. A është e lejuar që të lyej flokët e mia apo të përdorë kozmetikë që përdoren aktualisht për këtë? Vlen të përmendet se unë nuk dua ti ngjyrosë të kuqe. A është kjo e ndaluar?”
 
Përgjigje: ”Nuk ka asgjë të keqe me riparimin e flokëve duke i larë dhe kreh ato dhe duke përdorur substancat që mund të përmirësojnë flokët. Nëse flokët e tua janë të thinjura, ose janë ngjyrosur me ngjyrën e gabuar, janë zbardhur, është e lejueshme për ti ngjyrosur ato në çdo ngjyrë, përveç ngjyres së zezë. Në qoftëse ke ngjyrën normale, as nuk i ke të thinjura e as nuk i ke të ngjyrosura me ngjyre të gabuar, ato nuk duhet të ngjyrosen pasi kjo do të ishte një lloj i mashtrimit dhe ndryshim i asaj që Allahu (I Lartësuar qoftë Ai) ka krijuar.
 
Allahu na dhëntë sukses! Paqja e Allahut dhe bekimi qofshin mbi Profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.”

Shpërndaje: